Kis műszerfal upgrade

Képek

<br />

Ilyen volt...<br />
Ilyen volt...

Órák kint, műanyagok leápolva<br />
Órák kint, műanyagok leápolva

Aki nem bír magával éjjel, jól elvan vele<br />
Aki nem bír magával éjjel, jól elvan vele

Beaver Error Checklamp :)<br />
Beaver Error Checklamp :)

Részlet a kész állapotról<br />
Részlet a kész állapotról

...És ilyen lett.<br />
...És ilyen lett.

Jól áll neki a lemenő nap fénye<br />
Jól áll neki a lemenő nap fénye
 

Ez egy sima GLS műszerfal, amit egy kicsit megpöcköltem. Rövid leírás: Cucc darabjaira szétszed, megmos, műanyagápolóval lekezel. Utána az órák "konzerveit" óvatosan leszedtem, az üvegeket elmostam, a gumi tömítéseket gumiápolóval lekentem. Az órakeretekről sniccerrel leszedtem azt a fekete habos műanyagot (ez elég hosszú meló), utána finom papírral megcsiszoltam őket. A mutatókat matt modellfestékkel festettem. Az összerakásnál vigyázni kell, amikor fogóval nyomjuk össze a peremet, a külső részre tegyünk rongyot, hogy ne nyomódjon meg!

Kiegészítés_1: Az 1988 mittudoménhanyadik hónaptól gyártott kerek műszerek fémkeretén nincs ilyen ráégetett műanyag izé, csak le van fújva matt feketével, ami gyorsan lecsiszol6ó. DE!! Nekünk MÉGSEM JÓ, mert ezeknek a fémkerete acélból van, míg a műanyagosoké alumíniumból. Az acél keretek csiszolás, polírozás után rozsdásod6nak:(
Kiegészítés_2: spadatomi kolléga tanácsára, a kapirgászás lélekromboló munkáját megspórolandó, melegítéssel gyorsabban leszedhetjük a fekete műagyagborítást (pl. gyertyaláng fölött..)..sajnos most nincs itthon ilyen keretem, nem tudom kipróbálni h mennyire kell melegíteni, majd kifaggatom Őt:))

Aki megmondja , hogy a fentről az ötödik képen annak a kontroll-lámpának mi a feladata, azt meghívom 1 nagy korsó cseh sörre. Vagy inkább én elárulom: Az, kéremszépen, egy úgynevezett hódjelző. 1989-ben, amikor a hatalmas Škoda Művek exportpiaca egyre inkább kibővült, számolnia kellett azzal, hogy egyes területeken hódrágás érheti az autókat. Ez különösen veszélyes, ha mondjuk az üzemanyag-vagy fékcsövek esnek áldozatul. Ezért, ha 100 méteren belül megjelenik egy kiéhezett hódító hód, kigyullad a kis lámpa. :)

Jó szórakozást!

Cimkék: