WIKI, E85 üzemanyag, Klubinfo, Skoda történelem, Galéria / Gallery, Bazár / Shop , Tagfotók / User pictures, Időjárás előrejelzés
Énautóm / User cars, Címek, Reklámok és tesztek videói, Skoda Klub fórum,
 

skodaklub.com nEtikett

Ez a dokumentum a skodaklub.com közösségének tájékoztatására szolgál, nem határoz meg semmilyen szabványt, terjesztést nem korlátozza semmi.

Az internet elsősorban nem technológia - az internet kommunikáció! Az pedig emberek között zajlik. Csak azért, mert egy monitort nézünk egy arc helyett, és egy billentyűzetet használunk a beszéd helyett, még emberekkel kommunikálunk - erről a neten könnyű elfeledkezni. Mindig kérdezzünk tehát rá: belemondanám az arcába is?

Oszd meg a tudásod másokkal, hiszen az internet ebben a legerősebb: a közösségben. A tudást megosztani egyébként is jó érzés, de itt az íratlan szabályok szerint előnyös is: így számíthatunk igazán mások segítségére.

Bocsásd meg mások hibáit! Mindenki volt kezdő... Kis hibára ne reagálj, nagy hibáról pedig adj korrekt, pontos és udvarias felvilágosítást - s lehetőleg privát e-mailben, ne a nyilvánosság elott.

Hozzászólások:

Használj vegyesen kis- és nagybetűt, akárcsak a közönséges íráskor. A CSUPA NAGYBETŰ OLYAN, MINTHA ORDÍTANÁL! Szöveg kiemelésére használd a félkövér, aláhúzott, dőlt funkciókat.

Használj "mosolygókat" (smiley) a hangszín jelzésére, de bánj velünk takarékosan. :-) példa ilyen "mosolygóra" (döntsd oldalra a fejed és nézd meg úgy.) Azonban ne feltételezd, hogy egy "mosolygó" szerepeltetése rögtön eléri, hogy a címzett egyetértsen veled, vagy hogy egy egyébként bántó megjegyzés élét elvegye.

Légy konzervatív a küldésben és légy liberális a fogadásban. Nem szabad indulatos hsz-eket írni, még akkor sem, ha provokálnak. Másik oldalról viszont, ne legyél meglepve, ha ilyet kapsz, és okosan teszed, ha nem válaszolsz ezekre.

Ne keveredj vitába! Ne írjál heves hsz-eket és ne válaszoljál ilyenekre.

Aludj egyet, mielőtt érzelmektől fűtött választ küldenél egy üzenetre. Ha biztosan erős érzéseid vannak egy tárgyról, akkor helyezd azt ON/OFF jelek közé: OFF: Ez a fajta vita nem méltó ide. Teljesen felesleges és érvekkel alá nem támasztott. A klub többi tagja is egyetért velem. ON

Legalább egy, de inkább két napig visszamenőleg olvasd a fórumot, mielőtt postázol valamit. Ez hozzásegít az adott csoport aktuális témájának megismeréséhez.

Vésd jól az eszedbe, hogy amit írsz, azt széles közönség olvashatja. Ebben éppenséggel a jelenlegi vagy a jövőbeli főnököd is benne lehet. Vigyázz tehát arra, hogy mit írsz. Jusson eszedbe az is, hogy a csoportokat és különösen a levelezési listákat archiválni is szokták, olyan helyen, amihez sokan férnek hozzá. Így a szavaidat hosszú időn át olvashatja szinte bárki.

Az üzenetek és a cikkek jó, ha rövidek és célratörőek. Ne kószálj el a témától, ne beszélj össze-vissza, és soha, de soha ne írj olyan hsz-t, ami csak valaki gépelési vagy helyesírási hibáira mutat rá. Ez utóbbi azonnal megmutatja, hogy milyen szörnyen kezdő vagy.

Ha valakivel nem értesz egyet, akkor célszerűbb személyes üzenetekben rendezni a dolgot, mint vitát folytatni. Ha olyasmin vitáztok, ami érdekelheti a fórum olvasóit, akkor érdemes kultúráltan válaszolni a témára.

Ne reklámozz illegális, nem ide illő dolgokat (warez) – ne kérj semmilyen nem legális dokumentumot vagy szoftvert (az ingyenes programok – linux, demók, freeware programok nem tartoznak ide, valamint a neten található szövegrészletek idézetként való felhasználása forrásmegjelöléssel sem). Mellőzd a szexuális tartalommal, esetleg szélsőséges megnyilvánulással bíró oldalak linkelését.

Kép- és videófeltöltés:

A galériába* minimum 800x600 pixel méretű, maximum 1 Mbyte-os jpg kiterjesztésű fájlt tölts fel. Átméretezéshez használd az ingyenes infranview programot. A nagyon nagy fájlokat sok időbe telik a szerverről letölteni és egy képernyőnyi képnél nagyobbat úgysem kell megjeleníteni.
*saját képekhez lehet mobil fotó is, ha az jól felismerhető dolgot mutat.

Egy képet csak egyszer tölts fel, kerüld a kópiákat, és a hasonló szögből készített fotókat is.

Spórolj mások idejével és sávszélességével úgy, hogy a kamerából vagy digitális fényképezőgépből kijövő fájlt tömörítsd be egy közismert formátumba, például wmv-be, ez Windows XP-ben az ingyenes és beépített Movie Maker programmal is lehetséges.

Lehetőleg adj valami közérthető címet a videófájlnak; nagy valószinüséggel a MOV0080.MPG nem sok ember érdeklődését kelti fel.

Hirdetések:

Hirdetni csak és kizárólag a bazárban szabad! A kéretlen hirdetés - ami nem tartozik a fórum témakörébe - valószínű következménye: rengeteg durva válasz (semmiképpen se nyilvánosan válaszolj, hiszen már ez is reklám).

Egyszerre több tárgyat is hirdethetsz, külön-külön ármegjelöléssel. Lehetőleg egy hirdetésbe kerüljön a téma, leírása, elérhetőség, kép. Ellenkező esetben törlésre kerül sor.

Autó eladás miatti regisztráció azonnali tagtörlést von maga után.

 

Megoszt
KGFB biztosítás kötés

E-mail:
Jelszó:


Elfelejtettem a jelszavam
Klub Kontakt
Horváth Krisztián (elnök)
Veterán biztosítás
+36-20-950-1976
H-P: 10-19 óráig
info[@]skodaklub[.]com

Vidák Dániel (alelnök)
+36-20-998-0717
találkozók, klubesemények ideje alatt
viddani[@]gmail[.]com

Kuhár Szilvia
klub adminisztrátor
szisz[@]skodaklub[.]com

Bankszámlaszám:
K&H bank
10404247-95267590-01310000
Nosztalgia Autóklub
Horváth Krisztián
-= TAGOK =-
Jelenleg
2174
tagunk van.

Legújabb 5 tagunk:
fuszedli
skoda120művész
rkpeti
Bandras
1ZsozS1
Kattintson ide a
Skoda Lada Párbaj jelentkezési lap letöltéséhez
Kattintson ide a
Skoda Lada Classic jelentkezési lap letöltéséhez.
Utoljára feltöltött kép:
skodagyuri1: Emlék régről, amikor a karbikat ilyen dobozban vettük kettesével...
Utolsó 99 kép


Az oldalt jelenleg
12 vendég és
0 regisztrált tag olvassa.GY.I.K.
Gyakran Ismételt Kérdések
Programok
december
HKSZCSPSZV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
január
HKSZCSPSZV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Chatelj klubtársaiddal IRC csatornán!
IRC kliens beállítások
Szerver: irc.irchat.tv
Port: 6667
Szoba: #Skoda_klub_hungary

LOWBAND
Mobilról vagy Modemmel

 
Privacy policy   

Apache 2.4  PHP 5.3  MySQL 5.6

ipv6 ready  Cloudlinux