Skodrencs Barnabás :)

Képek

Rajninho kocsijának bemutatása

Ő egy 1987.6. havában született Skoda 120L gép csoda :)

Rövidke történet az autóról :

Egy kőműves bácsié volt az autó legalábbis nekem ezt mondták . Valahol Szerencsen lakik a volt gazdája. A kis Skodrencsenek ő volt az első tulaja sokat nem tudok ,de biztos szép éveket töltöttek együtt . Az autó garázsban pihent mindig ez látszik is az állapotán mert rohadás hála istenek nem nagyon van rajta :) Az autót 88.000 km-rel vettem mondták is ,hogy a bácsi nem sokat használta mert a felesége járt vele munkába ami Szerencsen a Csokigyárban volt vagy van úgyhogy az autó a városból nem nagyon járt ki ez látszik a rendszámain is mint ha újak lennének .
Az autóra véletlen folytán találtam rá .
Ennek is rövidke története van :) Egy nap elhatároztam ,hogy kevéske pénzel a sebemben induljunk el autót nézni egyik barátom eljött értem bepattantunk az autójába és uzsdgyi Miskolcra autót nézni! Felfele mondtam ,hogy nézzünk be a szerencsi Suzuki szalonba hátha van ott vmi Skoda féle autócska , úgyis tettünk meg álltunk oldalt és amikor sétáltunk be a szalonhoz meg láttam egy Skodát amint a sok nyugati autó mellet álldogált-búslakodott bementem mondták nyugodtan nézem meg hát ki mentem messziről is láttam már ,hogy elég fakó szegény de mondom adok neki egy esélyt :) Körbe néztük az autót alul-felül-belül mindenhol ahol csak lehetett és kezdett mosolyra kerekedni a szám :) Ahogy elkezdtem végig kopogtatni a küszöbét meg nézegetni a sárvédőket belsejét szőnyeg alatt , csomagtartó alját ,hátsó tornyokat stb stb , már tudtam ,hogy ezt az autót nem kéne itt hagyni de még akkor nem tudták beindítani sajnos mert aksija le volt merülve és mondták ,hogy 1 éve ott áll szerencsétlen (már meg volt miért is szívta ki a nap a színét ) meg beszéltük ,hogy vmikor vissza megyek és beindítják nekem . Tovább mentünk Miskolc irányába, de én már tudtam ,hogy ennél jobbat nem nagyon fogok találni ennyi pénzért meg nézegetem egy halom kereskedést nem is nagyon voltak úgyhogy barátommal megbeszéltük ,hogy minek járkálunk itt meg keresgélünk mennyünk vissza Szerencsre még be nem zárnak :) Lementünk meg nézegetem még1 szer az autót kuplungot benyomva megijedtem kissé mert majd ,hogy nem beesett teljesen a pedál :S Szóltam ,hogy majd ezt nézzék már meg :) El telt egy hét mire újra feltudtam menni na és akkor már beindították vártam a szalon előtt és már messzebbről halottam ,hogy hozzák oda nekem :) Nagyon szép hangja volt a kuplungja olyan lett mint az álom :) Ellenben mondták ,hogy fékmunkahengerből szivárog a fék olaj úgy,hogy vigyázzak jó kipróbáltuk mentünk pár kört vele . Első körben elégé nehézkesen akart menni második körében már javulgatott aztán már úgy voltam vele ,hogy biztos dugulása van vagy vmi :) Jó lesz ez ,de mondta barátom mennyünk még1 kört 3 a magyar igazság nem de :) ? 3. körre olyan szépen ment rendesen megindult gázadásra nem úgy mint előtte nem tudom mi volt vele ,de szerintem nagyon ki akart onnan kerülni úgyhogy vissza vittük szalonhoz és amikor megkérdezték ,hogy akkor írhatjuk a papírokat mondtam ,hogy természetesen vagyis még annyit kértem ,hogy tegyük aknára az autót hát csápos emelővel emelték meg nekem és néztem ,hogy a küszöb peremnél emelték na mondom ,ha ezt kibírja akkor jó fel emelték alá néztem szép volt jó volt egy alvázvédelmet elkönyveltem :) olaj folyást meg kellesz nézni ,hogy honnan s miért :) Motorból szivárog persze :) Aztán bementünk papírok aláírva :) De sajnos nem tudtam elhozni haza mert várja a friss műszakiját :) Mert sajnos az le volt járva róla :S
Körülbelül ennyi lenne a története az autó vásárlásomnak :)

Ui: Halottam ,hogy tolatásnál búg a váltó úgyhogy vagy olaj vagy váltó csere is lesz :) Na meg haza fele rájöttem ,hogy mivel olajos a váltó ,hogy nem használták leülepedett az olaj amint beindult elkezdet járni forogni minden volt olajnyomás egyebek jó lett a kuplung is :) (legalábbis ez lehetett mert nem mondták ,hogy állítottak volna rajta)

Folytatás következik :) !

Folytatás :

Mint feljebb azt írtam búgott a váltó ,de ez úgy tűnik meg lett oldva :) Mit tesz egy kis kenőanyag .
Aztán az autó színét is vissza hoztam amennyire csak lehetett .(lásd új képek)
Következő dolog amit meg kellesz csinálni az a gumik cseréje és ha így haladunk akkor az akkumlátort is cserélni kell . Felnik festése is tervben van és az elejének az ültetése is :)
Alvázvédés is szükséges lesz ,de hát nem ez a szép benne ,hogy törődést igényel ;)
Másik gondom ,hogy a motorból vhol folyik az olaj meg kellesz találnom ,hogy pontosan hol .
A levegő szűrőjén a gumi rész szét volt szakadva úgyhogy az kuka tehát megy bele új :)
Egy két izzót is ki kellesz cserélni és kész is :)
Egyenlőre ennyi .
Folyt köv .!

Cimkék: