JIKOV karbi átalakitása mechanikusra

Rendestag
Beküldte god

Képek

 

Kell kettö darab ilyen bizgentyü. Mindkettöröl le kell vágni a füleket. A karbirol le kell szerelni a vákuumos nyito szerkezetet (UFO). Az egyes torok tengelyére a bizgentyüket az alátét tárcsa nélkül kell felfüzni és beállitani, majd a gázbowden-nyito-bizbaszt feltolni és rögzitöalátéttel illetve anyával az egészet lehuzni.

A felsö ággal be lehet állitani hogy elöbb vagy késöbb nyisson a kettes torok, az alsó ág pedig a torok mindenkori visszacsukodását szavatolja.

Érdemes szétszedéskor a pillangotengelyeket csurig beolajozni, csak akkor müködik fokozat illetve akadásmentesen a rendszer, ha a kettes torok pillangoja a lehetö legkönnyebben jár.

Aki nem vezetett még mechanikus nyitásu karbival felszerelt Skodát annak furcsa lesz, hogy ~2000 rpm alatt csak nagyon finoman lehet nyitogatni a kettes torkot mert fullad. De a hatás meggyözö. Sokkal jobban gyorsul igy az auto.

Utoirat:
nagyon pontosan kell az also ágat beállitani, hogy amikor visszahuzza a rugo a gázt, akkor mindkét torok pontosan becsukodjon. Ezt viszonylag nehéz összehozni, mert a csavar meghuzásakor mindig ugy áll be az also ág, hogy egy icipicit tud lötyögni a kettes torok pillangoja, ami abban nyilvánul meg hogy hol az égben van az alapjárat hol nincs alapjárat. Szoval vigyázni kell és ésszel összerakni, és a keverékállito csavart mindig teljesen csukott pillangoknál szabad csak nekiállni tekergetni.

Cimkék: